



Program Agenda

Capacity Building workshop for Financing Institutions on Green hydrogen

Friday, July 7, 2023

Venue: ICICI Bank Corporate Office, Bandra Kurla Complex, Mumbai

Time/length	Session
08:30 - 09:00	Breakfast
09:00 - 09:30	Registration
09:30 – 09:45 (15 min)	Welcome address by Ms. Apurva Chaturvedi, USAID
09:45 – 10:00 (15 min)	Context setting by Ms. Nidhi Ganeriwal, Leadership Team, Global Clients Group, ICICI Bank
10:00 – 10:30 (30 min)	Introduction to Green Hydrogen Economy: Primer on Hydrogen, discussing the existing and potential applications as a chemical raw material, fuel and reducing agent:
	Existing Applications of Grey Hydrogen, Ammonia & other derivatives
	Green Hydrogen Value Chain – Production, Storage, Transport & Distribution
	(Speaker : Mr. Mayank Bhardwaj, SAREP)
10:30 – 11:00 (30 mins)	Policy Announcements in India - National Hydrogen Mission: Providing policy perspective discussing the mission objectives, strategy and implementation roadmap (Speaker : Mr. Anuraag Nallapaneni, WRI India)
11:00 – 11:10 (10 mins)	Q&A Session
11:10 – 11:25 (15 min)	Tea/Coffee break
11:25 – 11:55 (30 mins)	Sizing principle for a typical green hydrogen plant and its electricity requirement: Discuss main components of hydrogen facility – Electrolyzer, Ammonia Loop, Compressors and Storage and sizing and Optimization considerations (Speaker : Mr. Vivek Bhardwaj, SAREP)
11:55 – 12:05 (10 mins)	Q&A Session
12:05 – 12:35 (30 min)	'Global Electrolyser manufacturing market – Trends in technology & manufacturing capacity' (Speaker : Mr. Shaji John, Sr. VP, Ohmium International)
12:35 – 12:45 (10 mins)	Q&A Session
12:45 – 13:45 (60 min)	Lunch break
13:45 – 14:15 (30 min)	Costing and economics of Green Hydrogen and Green Ammonia : Understanding the major cost components, major factors driving the landed cost of Green H2 and a hands-on exercise on for calculation of Levelized Cost of Green H2 (Speaker : Ms. Vivek Salwan, SAREP)
14:15 – 14:25 mins	Q&A Session
14:25 – 14:55 (30 min)	Key insights, Risks and Mitigation options for financing: Project structuring, Contractual Framework and Risk Management (Speaker : Ms. Nandini Chaudhury, SAREP)
14:55 – 15:05 (10 mins)	Q&A Session
15:05 – 15:15 (10 min)	Tea/Coffee break
15:15 – 15:50 (35 mins)	Global Perspective – Policy & Regulations: Policy Support in US & EU, Other options for Policy Interventions and Challenges around Common Standards (Speaker: Mr. Nishaanth B, Dr. Sam Barlett & Mr. Joe Williams - Green H2 Organization)
15:50 – 16:00 (10 mins)	Q&A Session
16:00 – 16:35 (35 mins)	India's Potential as a Green Hydrogen Hub (Speaker: Mr. Kapil Maheshwari, CEO, Welspun New Energy)
16:35 – 16:45 (10 mins)	Q&A Session
16:45 – 17:00 (15 mins)	Closing Remarks/Vote of Thanks (Speaker: Ms. Namrata Mukherjee, Deputy Chief of Party, SAREP)
17:00 onwards	High Tea